Koliko bomo Slovenci zapravili za praznična darila

December je znan po praznikih, prazniki pa so znani po dobrem razpoloženju pa tudi po darilih, ki jih kupujemo svojim najdražjim.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Raziskava avstrijske družbe Spar European Shopping Centers (SES) kaže, da bo vsak tretji Slovenec letos za božična darila namenil več kot 100 evrov. Raziskava je potekala v drugi polovici oktobra. V njej je sodelovalo 1022 ljudi.

Štirje odstotki sodelujočih v raziskavi nakupe načrtuje že oktobra, medtem ko ostali večinoma počakajo na črni petek, ali december. Vsaka tretja ženska začne nakupovati darila že novembra, kaže raziskava. Na drugi strani 17,5 odstotka vprašanih moških začne nakupovati novembra, 69,2 odstotka pa se jih za to odloči decembra. Moški za darila namenijo več denarja kakor ženske, saj so dražji nakupi bolj pogosti med moškimi kot ženskami. Skoraj polovica moških bo za darila porabila med 100 in 500 evri, medtem ko bo med ženskami znesek v tem okviru namenilo 41,5 odstotka vprašanih, piše N1.

Za darilo smo, kot kaže raziskava, pripravljeni dati več kot 50 eurov, le sedmina potrošnikov bo za darila namenila 200 evrov ali več.