Kumina: Začimba, ki zdravi napihnjenost in je dobra za srce

Kumino lahko dodamo marinadam za žar, z njo začinite meso in izboljšate okus enolončnic, juh, pečene zelenjave in različnih drugih jedi.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kumina je vsestranska začimba, ki jedem doda topel, oreščkast in rahlo zemeljski okus. Uporablja se že tisočletja v številnih kuhinjah in jedeh po vsem svetu – od indijskih karijev do mehiških enchiladas in chili con carne do bližnjevzhodnega falafela.

Dodate jo lahko marinadam za žar, začinite meso, izboljšate okus enolončnic, juh, pečene zelenjave in številnih drugih jedi.

kumina

Kumina ima tudi številne zdravstvene koristi – bogata je z antioksidanti, ki pomagajo zniževati raven slabega holesterola in tveganje za srčno-žilne bolezni. Seveda, če je vaša prehrana bogata tudi z drugimi živili, bogatimi s hranili, kot so sveža zelenjava, sadje, polnozrnata žita in stročnice.

Da bi kar najbolje izkoristili koristi kumine, jo je dobro pred uporabo zmleti, da povečate sposobnost telesa, da jo absorbira.