Lečin kari

Čeprav je kari v osnovi pikantna jed in kot tak tekne predvsem pozimi in jeseni, ga lahko pripravimo kadarkoli v letu. Še posebej če pikantnost “gasimo” z lečo in prilogo, denimo (basmati) rižem. Predstavljamo osnovni recept, ki pa mu po željah in okusih lahko dodamo še različno zelenjavo ali koščke piščanca.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Potrebujemo dve žlici kokosovega ali olivnega olja, srednje veliko čebulo, dva stroka česna, kos svežega ingverja, žlico srednje pekočega karija ali karijeve paste, tri četrt skodelice rdeče leče, 400 gramov pasiranega paradižnika v koščkih (lahko tudi preprosto šalšo), dve in pol skodelice vode in 400 gramov kokosovega mleka, sol in poper.

Priprava
V ponvi segrejemo olje in popražimo čebulo, ki ji dodamo česen. Ingver olupimo in naribamo in dodamo kari v prahu ter ob mešanju pražimo 2-3 minute. Dodamo lečo in premešamo. Sledi paradižnik, nato voda in ščep soli.
Jed kuhamo okoli 20 munit, odvisno od tega, katero lečo smo uporabili, po potrebi dodamo vodo, sol in poper ter postrežemo v globokih krožnikih.