Markočič bi še enkrat ponovil vse

“Priznam, da sem si želel drugačen izid lokalnih volitev, a ravno v tem je čar glasu ljudstva, demokracije,” razočaranja nad včerajšnjim izidom drugega kroga županskih volitev v Občini Izola ne skriva dosedanji župan, Danilo Markočič. S 57,40 odstotki glasov je v Izoli namreč zmagal Milan Bogatič, kandidat Gibanja Svoboda.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Ne, ničesar ne bi spremenil in kljub temu, da so bili moji dnevi v preteklih mesecih razdeljeni med službo župana in kandidatom za župana, bi z veseljem vse ponovil še enkrat,” je povedal Markočič.

“Upam, da bo novoizvoljeni župan bil takšen, kakršnega si želite in si zaslužite ali celo še boljši,” je ob čestitki Bogatiču še dodal Markočič, ki bo naslednja štiri leta zasedal mesto v občinskem svetu, v katerem je Izolska županova lista prejela tri mandate.

Milan Bogatič bo kot župan Občine Izola vanjo prinesel sveže ideje, pravijo v lokalnem odboru Gibanja Svoboda. Njegova prednostna naloga bo prenova mestnega jedra, zlasti z nameščanjem protipolavnih sistemov. V Izoli želi spodbujati razvoj športnih aktivnosti in se zavzema za oblikovanje športnega centra. Poskrbel bo za oskrbo starejših, hkrati pa začel reševati stanovanjsko vprašanje mladih, kar je ključno za izboljšanje demografskih razmer. Ker je gospodarstvo gonilo vsake občine, je del vizije boljše Izole tudi tehnološki park, ki bo zibelka inovacij, ter spodbujanje samooskrbe, ki je možna edino v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci.