Gašpar Mišič napovedal sodelovanje

Kmalu po razglasitvi delnih, a zanesljivih rezultatov, po katerih je zmago na županskih volitvah v občini Piran slavil Andrej Korenika, je zmagovalca poklical njegov protikandidat v drugem krogu Gašpar Gašpar Mišič. Dogovorila sta se za sestanek. “Glede na situacijo in pretekli mandat v tej občini – razprtij v občinskem svetu – se ni naredilo toliko, kot bi se moralo,” je ob tem komentiral Gašpar Mišič, ki poudarja, da morajo Pirančani staviti na dialog in sodelovanje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Če stavimo na dialog in sodelovanje, je manj pomembno, kdo je župan. Če bomo dali na skupni imenovalec vse prioritete naše razvojno upočasnjene skupnosti, bomo naredili nekaj več,” pravi Gašpar Gašpar Mišič. Napovedal je, da svetniki njegove liste ter Robert Fakin, ki je Mišiča podprl v drugem krogu volitev, ne bodo “nagajali”, v kolikor bodo pogajanja potekala v v smeri reševanja skupnih potreb. Med njimi Gašpar Mišič našteva od zaledja in njihovega kanalizacijskega sistema, do mirujočega prometa v Piranu.

Gašpar Mišič je komentiral še nizko volilno udeležbo (38,43 odstotkov), kot pravi, je volilno telo v Piranu očitno nezainteresirano, kdo bo upravljal z občino.

Andrej Korenika, novoizvoljeni piranski župan, pa je v svojem prvem odzivu zapisal, da se začenja novo obdobje Občine Piran. “Vem, da ne bo lahko, vem pa tudi, da bomo naredili vse, kar bo v naši moči, da uresničimo čim več projektov potrebnih za nas občane,” je napovedal. Korenika verjame, da bodo s skupnimi močmi, trdim delo, iskrenostjo in vso dobro namero omogočili boljši jutri svojim otrokom in vsem občanom Občine Piran.
Korenika je v drugem krogu voltev sicer prejel 58,48 odstotka glasov.