Mesne rulade

Na spletu zasledimo, da gre za nemško specialiteto, v naš dom pa je prišla prek poljskih sorodnikov. Privoščili smo si jo za novo leto, seveda pa je dobra ideja tudi za kakšno od kosil ob koncu tedna, ko imamo morda za pripravo jedi malo več časa kot med tednom.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Skrivnost tega recept se skriva v nekaterih sestavinah, in sicer gorčici, kislih kumaricah in slanini. Zraven potrebujemo še tanke goveje zrezke, čebulo, olje, moko, jušno osnovo, belo vino, paradižnikovo mezgo, sol in poper.

Najprej na majhne kockice narežemo kisle kumarice, slanino in čebulo, zrezke pa operemo in posušimo s papirnato brisačko. Nato jih namažemo z gorčico, na njih pa posujemo zmes kumaric, čebule in slanine. Zrezke zvijemo v rulade, ki jih učrvstimo z zobotrebcem ali povežemo z vrvico.

V ponvi segrejemo olje, v katerem do rjavega popečemo zvite zrezke, ki jih nato odstranimo na krožnik, v ponvi pa popražimo moko, ki ji dodamo jušno osnovo, vino, paradižnikov koncentrat, sol in poper. Nastalo omako ob mešanju pokuhamo do vrenja ter ji dodamo mesne rulade. Vse skupaj kuhamo še kakšno uro, rulade vmes obračamo, po potrebi dodajamo jušno osnovo ali vodo.

Ko so kuhane, ruladam odstranimo zobotrebce ali vrvice, na krožniku jih prelijemo z omako in dodamo prilogo. Ta je lahko krompir na različne načine, njoki, polenta, kruhovi cmoki, skratka nekaj po osebnem okusu.