Iz trgovine največkrat “izgine” Rio Mare

Cene v trgovinah nenehno rastejo in s tem zmanjšujejo našo možnost nakupa hrane, ki smo jo morda nekoč uživali. Ob tem se poraja vprašanje: ali smo res tako revni ali preveč pohlepni?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Trenutna kriza prinaša stalne dvige cen. Potrošniška košarica je neprimerljivo dražja. Temu primerno se povečujejo tudi primeri tatvin v trgovinah.

Razprava o cenah hrane in krajah v trgovinah je tekla tudi na Redditu, kjer je zbrane v tem threadu presenetil posnetek iz znane trgovske verige na Hrvaškem. Na posnetku je namreč razvidno, da je ob izdelkih Rio mare nadzorna kamera, ki naj bi preprečila krajo teh živil, piše Slobodna Dalmacija.

Čeprav je večina nezadovoljno ugotovila, da je res sramotno krasti po trgovinah, so nekateri delili svoje izkušnje.

”To poletje sem delal v trgovini. Rio Mare je bil zagotovo največkrat ukraden izdelek. Enkrat sem šel s kolegom preverit stanje in izkazalo se je, da je v enem mesecu izginilo več kot 100 pločevink …” – je zapisal en moški, z njim pa se je strinjal drugi, ki je izpostavil primer svoje mame, ki dela v trgovini in ve, da se največ krade tuna in pašteta.

”Enkrat je ujela babico z deset paštet v hlačah,’‘ piše. Nekateri so v tej situaciji našli prostor za šalo: nekdo je opozoril, da so Hrvati tako ali tako znani kot lovci na tune, ne glede na to, ali gre za ribolov na odprtem morju ali za “lovljenje” rib v trgovini.