V Kopru za neodvisno RTV

Danes, v sredo, 23. 11. 2022, so v Mali loži pod Pretorsko palačo v središču Kopra organizirali akcijo ”Za normalno RTV”.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Akcijo, ki je bila kot inštalacija predstavljena v Mali loži v Kopru, je Irena Urbič kot državljanka organizirala skupaj s študenti Medijskih študijev UP FHŠ. Akcija je potekala pod naslovom ”Za neodvisno RTV”, z namenom ozaveščanja ljudi o pomenu referenduma, ki bo v nedeljo, 27. novembra 2022. 

»Razumen in občutljiv državljan ne more ostati brezbrižen do očitnih zavajanj v zvezi z referendumskimi vprašanji. S študenti Medijskih študij smo zato z inštalacijo “ZA NORMALNO TV” želeli na duhovit, tudi ironičen način opozoriti in nagovoriti Koprčane k udeležbi na referendumu. Simbolične konzerve kislih kumaric in bučke ovite z lučkami na televizorju so sporočale: DOVOLJ NAM JE POLITIČNEGA KIČA, KISLIH KUMARIC in BUČK! Podpiramo neodvisno, profesionalno novinarstvo. Želimo avtonomen, moderen javni medijski servis« nam je povedala Irena Urbič.

 

 

V Sloveniji bodo 3 referendumi

Referendume, ki bodo potekali v nedeljo 27. novembra, je predlagala stranka SDS.
Stranka SDS je proti 3 zakonom, ki jih je predlagala vlada.

Volivci bodo na referendumih odločali o spremembi zakona o vladi, spremembi zakona o RTV-ju in zakonu o dolgotrajni oskrbi.