Na zadnji letošnji javni dražbi sedem nepremičnin

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mestna občina Koper je na zadnjo letošnjo javno dražbo nepremičnin uvrstila sedem nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov, med katerimi je kar nekaj takih, ki bi utegnile pritegniti več pozornosti. Tokratni nabor se lahko med drugim pohvali z dostopnostjo lokacije in čudovitim razgledom na slikovito istrsko krajino. Rok za vplačilo varščine se izteče v torek, 14. decembra, javna dražba bo v prostorih koprske občinske uprave v petek, 17. decembra, ob 10. uri.

Na seznamu nepremičnin, za katere bi občina lahko iztržila skupno 495.165 evrov brez davka, utegne več zanimanja med kupci pritegniti nepremičnina v Pobegih z izklicno ceno 94.775 evrov, ki se razprostira na kar 703 kvadratnih metrih površine. Med bolj zanimivimi nepremičninami je tudi večji nepremičninski sklop v naselju Fijeroga z dotrajanim stanovanjskim objektom, pomožnim kmetijskim objektom in zemljiščem poleg poslopij. Za 409 kvadratnih metrov veliko zemljišče si občina nadeja iztržiti vsaj 76.710 evrov. V Fijerogi je po izklicni ceni 27.085 evrov naprodaj tudi solastniški delež nepremičninskega sklopa do ½ na površini 591 kvadratnih metrov

V Olmu je naprodaj solastniški delež nepremičnine do 4/9 v izmeri 120 kvadratnih metrov, kjer se nahaja dotrajana pritlična sredinska vrstna hiša in zemljišče. Zanjo bo moral kupec odšteti vsaj 87.278 evrov.

 width=
Predmet javne dražbe je tudi 63 kvadratnih metrov velika nepremičnina v Hrvatinih, ki obsega stanovanjski objekt in dvoriščni prostor v vrednosti 32.762 evrov. Tokratni nabor vključuje še 344 kvadratnih metrov veliko parcelo na območju Spodnjih Škofij z izklicno vrednostjo 33.162 evrov in 2.845 kvadratnih metrov velik nepremičninski sklop v Dekanih, ki ga občina prodaja po izklicni ceni 143.393 evrov.

V izklicnih cenah nista všteta davek na dodano vrednost oziroma davek na promet nepremičnin. Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi.

Foto: Jaka Ivančič