Najboljši način za paniranje ribe

Popolno panirana riba ni presušena, hrustljava skorja pa je čvrsto pritrjena nanjo. Če se pečeno testo loči od ribe, ste naredili napako.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ribo dobro osušite s papirnato brisačo, preden jo povaljate v jajca, moko in drobtine. Mešanica se ne bo dobro prijela na ribo, če je površina vlažna in lepljiva. Na to morate biti pozorni, ko čistite svežo ribo, pa tudi če nameravate panirati ribo, ki je bila prej zamrznjena.

Poskrbite, da bo riba dobro prekrita s sestavinami za paniranje – dobro jo pomočite v jajca, nato pa jo skrbno prekrijte z moko in drobtinami z vseh strani, če želite uživati v hrustljavem grižljaju.

Da bi preprečili odpadanje mešanice za paniranje z ribe, nekateri svetovno znani kuharji v jajca dodajo tudi malo navadne rumene gorčice. Gorčica ribi da rahlo pikanten okus, hkrati pa zagotovi, da moka in drobtine ostanejo pritrjene na površino ribe.

Ste ribo dobro osušili in skrbno panirali, a se je testo kljub temu ločilo po peki? Možno je, da ste ribo dali v olje, ki ni bilo dovolj segreto. Da preprečite odpadanje testa, mora biti temperatura olja, v katero daste panirano ribo, med 180 in 190 stopinj Celzija.

scholl fillets 427032 1280

Če niste prepričani, ali je bilo vaše olje dovolj vroče, preverite s kuhinjskim termometrom. Kuhinjski termometer vam bo prav prišel tudi, če nameravate peči ribo v več rundah. Temperatura olja se bo spreminjala od runde do runde, zato uporabite termometer, da boste prepričani, da pečete ribo v pravih pogojih.