Ne posredujte številke bančnega računa neznanim osebam

Puljski policisti so 17. novembra prejeli prijavo 18-letnice, ki je oglaševala prodajo samostoječe mešalne mize, nato pa je neznana oseba z njenimi bančnimi podatki in podatki z njenega žiro računa dvignila več tisoč kun.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Punca je namreč po kratki komunikaciji preko družbene aplikacije, v obrazec s povezave, ki ji jo je poslal domnevni kupec, vnesla svoje osebne podatke in podatke o bančnem računu, da bi lahko opravila transakcijo, nakar je ugotovila, da je prišlo do nepooblaščene transakcije od strani neznane osebe.

Policisti izvajajo ukrepe in dejanja za ugotavljanje okoliščin dogodka in odkrivanje storilca kaznivega dejanja goljufije.

Zaradi preprečevanja takšnih in podobnih dogodkov policija občanom svetuje previdnost, da ne postanejo žrtve kaznivih dejanj. Podatkov o številki bančne kartice, številki PIN in trimestni številki CVV na hrbtni strani kartice ter osebnih podatkov ne posredujte neznanim osebam.

»Opozarjamo vas, da je dovolj, da navedete številko bančnega računa (IBAN), da vam nekdo nakaže denar, drugih podatkov vam ni treba navesti, zlasti ne številke kartice in številke CVV na zadnji strani kartice, « so povedali, piše Glas Istre.