Nekdanji prvi mož Intereurope Lovšin se ni izrekel o krivdi

Nekdanji predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin se ni udeležil današnjega predobravnavnega naroka glede domnevno spornega posla Intereurope v Ukrajini. Ker je vložil ugovor na obtožnico, je sodišče štelo, da krivde ne prizna, poročajo spletne Primorske novice.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Lovšin bi se danes lahko izrekel glede morebitne krivde za zlorabo položaja, ki naj bi ga kot predsednik uprave Intereurope zagrešil pri domnevno škodljivi naložbi v Ukrajini, pri projektu logističnega terminala v Kijevu. Intereuropa naj bi za zemljišča odštela več, kot je bila njihova tržna vrednost.

Na koprsko okrožno sodišče sta danes prišla Lovšinova odvetnika Dean Babič in Janez Koščak. Državna tožilka Katjuša Poropat Lakošeljac je pred sodnico Natašo Tomazini Tonejc ponovila predlog, naj sodišče združi ta postopek s postopkom zaradi naložbe Intereurope v ruskem Čehovu, ki je prav tako odprt proti Lovšinu. S tem se ves čas strinja tudi njegova obramba.

Capture 14

Sodišče je o združitvi obeh postopkov doslej že odločalo, vendar predlogu ni ugodilo, saj sta bila postopka v različnih fazah. Z današnjim korakom pa tega razloga ni več, zato bo o združitvi odločal izvenrazpravni senat sodišča v kratkem, še pišejo Primorske novice.