Svetovni mediji spet o Sloveniji

V preteklih dneh smo o Sloveniji lahko brali v številnih tujih medijih, med drugim v Business Insiderju, Grazii, Decanterju in The Timesu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Britanski The Times je nedavno pisal o državah, znanih po dobrih vinih, in poleg Gruzije, Švice in Madžarske omenil tudi Slovenijo. Imenoval jo je Vinska dežela Slovenija. 

Decanter je v članku Slovenia Wine Lover’s Guide po regijah izpostavil vinarje, ki jih je vredno obiskati ter obenem postregel z idejo itinerarija. Novinarka Jane Foster je omenila tudi mnoge vinarje iz naše regije, med drugim Rebulo Marjana Simčiča, vino Movia Aleša Kristančiča, Edija Simčiča. O slovenski Istri je zapisala tako: “Soncem ogrevana tla iz apnenca blizu morja prav tako proizvajajo dobra rdeča vina. Iz Vinakoper v pristaniškem mestu Kopru je rdeče vino Capris Refošk 2020 osvojilo srebrno medaljo na DWWA 2023. Proizvajalec izdeluje tudi izdelke za nego telesa Vinakoper Spa iz grozdnih pešk. V bližini vasi Triban, na MonteMoru, lahko poskusite oranžno vino Malvazija aMorus.”

Na osmem mestu držav, ki jih morate obiskati leta 2024, je Break News postavil Slovenijo in omenil lepote, ki so skrite v državi med Alpami in Sredozemskim morjem.

Tako nas je omenila tudi ameriška revija Grazia, ki je predstavila najlepše božične trge v Evropi. Slovenska prestolnica je tako omenjena med mnogimi drugimi evropskimi glavnimi mesti.