Sestavine za puding s pivom
150 g nesoljenega masla (plus dodatek za mazanje)
200 g temne čokolade (70 % kakava), grobo narezane
90 g rjavega sladkorja
3 velika jajca
90 ml piva Guinness
Priprava
Štiri ramekine (majhne keramične posodice) namažite z maslom.
Maslo, čokolado in velik ščepec soli dajte v toplotno odporno skledo in to skledo postavite na majhno ponev s pravkar zavrelo vodo.
Na vodni pari mešamo toliko časa, da se čokolada in maslo stopita, nato odstavimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi.
Sladkor in jajca dajte v veliko skledo za mešanje in stepajte z mešalnikom, dokler zmes ne postane svetla, skoraj podvoji prostornino in dovolj gosta.
V zmes nežno vmešamo stopljeno čokolado in Guinness.
Zmes z žlico vlijemo v ramekine, nato pa jih za 1 uro damo v hladilnik.
Pečico segrejte na 200°C/180°C ventilator in na zgornjo polico postavite pekač, da se ogreje.
Ramekine položite na vroč pekač in pecite 18 minut. Vzamemo iz pečice in jih pustimo počivati minuto, preden jih postrežemo.
Več kulinaričnih nasvetov tukaj.