Novi nadzorniki Marjetice Koper

Koprski mestni svetniki so na četrtkovi seji imenovali delovna telesa občinskega sveta, nove člane pa so dobili Nadzorni odbor Mestne občine Koper, Nadzorni svet Javnega stanovanjskega sklada MOK in Nadzorni svet Marjetice Koper.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kot predstavniki ustanoviteljice so člani Nadzornega sveta Javnega podjetja Marjetica Koper postali Aleš Buležan, Matjaž Čok in Astrid Del Ben. Ti so nasledili Petra Bolčiča, Vlada Krivca in Boštjana Averja. Slednjega se je v zadnjem obdobju omenjalo predvsem v povezavi z novo sušilnico blata, ki jo bodo zagnali v Kopru.

Aver naj bi lobiral za nakup sušilnice od istega dobavitelja kot v Logatcu, kjer je bil v času odločanja o koprski sušilnici še direktor tamkajšnjega komunalnega podjetja. “Od članov občinskega sveta v novem mandatu vsekakor pričakujemo več odgovornosti in skrbnosti. Predno potrdijo zamenjavo članov NS Marjetice, bi morali preveriti ali niso direktor in člani NS opustili dolžnega skrbnega ravnanja pri investiciji v sušilnico blata, ali pa vodijo župana drugi razlogi, da jih hoče zamenjati?” so ob menjavi nadzornikov zapisali v civilnem gibanju Skupaj.

Na občinski seji so bili imenovani še novi člani Nadzornega odbora Mestne občine Koper, in sicer Dravo Ferligoj, Nataša Killough, Sašo Krmac, Boris Mazovec, Martin Nedoh, Bor Rozman in Alenka Šik. Za nove člane Nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper pa so bili imenovani dr. Miloš Senčur, Petra Gunjač, Klemen Maučec, Metka Sušec Praček, Duna Puh, Dušan Arko, Nataša Jankovič Toškan.