Vlomilec za zapahi

Policisti Policijske postaje Piran so v zadnjih dveh mesecih lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali več vlomov v poslovne objekte na območju Portoroža in Lucije. Vlomi so bili predvsem v trafike, gostinske lokale pekarne in razne pisarne, od koder je storilec odnašal denar in cigarete. Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali tri vlome.  

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Kopru je nekdo vlomil v skladišče in ukradel udarno kladivo s petimi pripadajočimi svedri različnih dimenzij. Podjetje je oškodovano za 700 evrov.

V Parecagu pa je nekdo vlomil v gospodarsko poslopje. Odtujene so bile električne grabljice za oljke, motorna žaga Husquarna in nahrbtna kosilnica Kawasaki. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V Portorožu je nekdo vlomil v lokal. Ukradel je gotovino, tri telefone in alkoholne pijače.

17. 1. 2023 v jutranjih urah so piranski policisti obravnavali vloma v dve različni trafiki v Portorožu. Z zbiranji obvestil in dokazov iz teh dveh vlomov so identificirali storilca, 46-letnega moškega iz Lucije, ki je povratnik tovrstnih kaznivih dejanj. Naslednji dan, 18. 1. 2023 ob 2.50, je bil isti moški zaloten v Luciji, ko se je s telesom naslanjal na vrata pekarne z namenom, da bi vlomil. Policista sta mu to preprečila in mu na kraju odvzela prostost ter zanj odredila pridržanje zaradi utemeljenega suma storitve predhodnih vlomov.

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih je bil osumljeni 19. 1. 2023 v večernih urah s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj v nadaljevanju odredila sodno pridržanje.

Lani in v januarju letos so zoper 46-letnika policisti Policijske postaje Piran na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali skupno že 26 kazenskih ovadb zaradi vlomov v različne poslovne objekte in 2 ovadbi za vloma v stanovanjski hiši. Z zbiranjem obvestil in dokazov nadaljujejo saj sumijo, da je izvršil še nekatere vlome, ki še niso preiskani.

Ob tem na Policiji poudarjajo, da s preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine sami lahko precej zmanjšamo priložnosti za kazniva dejanja in se izognemo neljubim dogodkom, kot so vlomi v stanovanja, hiše in vozila, tatvine vozil ipd.