Občina Ankaran zavrača očitke o nevključevanju opozicije

V Občini Ankaran spet prihaja do nesoglasij med oblastjo in opozicijo. Včeraj so namreč prihod na 8. redno sejo zavrnili ankaranski opozicijski svetniki, na kar so danes iz Občine Ankaran zavrnili vse očitke o ignoriranju njihovih pobud in predlogov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Ankaran zavrača vse očitke o ignoriranju pobud in predlogov opozicijskih skupin Gibanje Svoboda in Vsi smo Ankaran ter očitke, da predstavniki opozicije niso bili povabljeni k sooblikovanju pri pripravi vsebine sklepa, kot tudi očitke, da opozicijski svetniki niso imeli možnosti podrobne seznanitve s predmetno vsebino. Občina Ankaran je v sporočilu za javnost zapisala, da je ”Ankaranska opozicija je imela možnost sodelovati, a je to možnost odklonila. Nesodelovanje pri obravnavi včerajšnjega gradiva je bilo načrtovano, saj je bil bojkot 8. redne seje izpeljan zavestno, dogovorno in istočasno.”

Po drugi strani, Občinski svetniki svetniških klubov Vsi smo Ankaran in Gibanje Svoboda so prejšnji teden izpostavili, da jih ankaranski župan Gregor Strmčnik od marca letos ignorira.

Bojkot sej občinskega sveta v Ankaranu