Običajen način preprečevanja zlorab brezplačnega parkiranja v Kopru

Uporabniki sistema EasyPark se počutijo ogoljufane s strani podjetja Marjetica Koper, ki upravlja s parkirišči v Kopru, saj mora v primeru večkratnega prihoda na parkirišče med enim koncem parkiranja, ki ga aplikacija podaljša za brezplačnih 90 minut, in drugim obiskom parkirišča preteči najmanj 120 min, da aplikacija ne zaračuna parkirnine. Če torej ponovno parkirajo pred tem časom, jim sistem zaračuna 1 evro parkirnine na podlagi predhodnega parkiranja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na podjetje Marjetica Koper, ki prek sistema EasyPark v Mestni občini Koper in Občini Ankaran omogoča digitalno plačevanje parkirnine, smo naslovili vprašanje,  kaj je smisel takšne nastavitve aplikacije.

“Gre za skrb upravljalca parkirišča za naše uporabnike. Takšen način je bil implementiran zaradi pogostih zlorab na dnevnem nivoju, katere nepošteno »odvzemajo« parkirna mesta poštenim uporabnikom. Gre za običajen način preprečevanja zlorab »brezplačnega« parkiranja, katerega koristimo tudi na ostalih parkiriščih v našem upravljanju. Podoben ali enak način koristijo tudi drugi upravljalci parkirišč v občinah slovenske Istre,” so pojasnili.