Pečene testenine s piščancem, hitra salsa s paradižniki iz konzerve in seveda veliko sira, je še ena od številnih ameriških interpretacij italijanske kuhinje.
Prepoznali jih boste prav po topljenem siru, pa tudi po izredno enostavni pripravi, katere rezultat je zelo nasiten obrok z že dolgo preverjenimi sestavinami. Pečene testenine s piščancem bodo torej odlična rešitev za domačo toplo jed sredi delovnega tedna. Postrezite z zeleno solato, vse ostalo je že notri.
Sestavine:
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, zdrobljena
- ¼ čajne žličke mlete pekoče paprike
- 2 pločevinki (2 x 400 g) paradižnika ali olupljenega, narezanega
- 1 čajna žlička sladkorja
- 6 žlic mascarponeja
- 4 kose piščančjih prsi brez kože, narezanih na trakove
- 300 g testenin
- 70 g zrelega čedarja, naribanega
- 50 g mocarele, naribane
- sol
- poper
- pest peteršiljevih listov, drobno sesekljanih
Priprava:
V globoki ponvi na zmernem ognju segrejemo 2 žlici olja in pražimo čebulo 10 do 12 minut.
Dodamo česen in feferon ter pražimo še minuto.
Nato dodamo paradižnik, sladkor, sol in poper. Odkrito kuhamo 20 minut in na koncu v omako vmešamo mascarpone.
V drugi ponvi segrejemo 1 žlico olja.
Piščanca začinimo s soljo in poprom, nato pa ga med mešanjem pražimo 5 do 7 minut, dokler ni popolnoma kuhan.
Pečico segrejemo na 220 stopinj.
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo in namažemo s preostalo žlico olja.
Testenine položimo v srednje velik pekač. Nanj položimo piščanca in vse skupaj prelijemo s paradižnikovo omako. Po vrhu naribamo čedar in mocarelo ter potresemo s peteršiljem.
Pečemo 20 minut oziroma dokler se sir popolnoma ne stopi in začnejo nastajati mehurčki.