Otroška igrišča ponovno odprta

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vlada je na seji preklicala epidemijo nalezljive bolezni Covid-19, ki jo je razglasila 12. marca. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje namreč vsi kazalniki kažejo na umirjanje širjenja virusa v populaciji. Mestna občina Koper tako znova odpira vse javne sanitarije, otroška igrišča in igrala na javnih površinah, v ponedeljek pa še Športno rekreacijski center Bonifika in Center športov na mivki. Občanke in občane ob tem poziva k previdnosti, saj nekateri ukrepi še vedno veljajo.

 

MOK odpira tudi ŠRC Bonifika in Center športov na mivki

 

Po dveh mesecih je tako Mestna občina Koper začela odpirati otroška igrišča in igrala na javnih površinah ter javne sanitarije, medtem ko kopališči Koper in Žusterna ostajata zaprti vsaj do začetka kopalne sezone 1. junija (Kopališče Koper) oziroma 15. junija (Kopališče Žusterna). Do takrat bo MOK pridobila navodila in usmeritve Nacionalnega inštituta za javno zdravje in odprtje kopališč prilagodila priporočenim ukrepom.

 

Vlada bo s ponedeljkom, 18. maja, znova dovolila izvajanje prostočasne športne vzgoje otrok in mladine, izvajanje javno veljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in uporabo športnih objektov ter površin za šport v naravi v okviru vzgojno-izobraževalnih zavodov. Mestna občina Koper je zato sprejela odločitev, da bo s prihodnjim tednom znova odprla Športno rekreacijski center Bonifika in Center športov na mivki.