Parkiranje na makadamskem parkirišču v Olmu od ponedeljka omejeno

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zaradi gradnje novega centra za starejše ob Badaševici v Olmu bo od ponedeljka, 28. februarja, zmanjšano število parkirnih mest na makadamskem parkirišču med Ulico Istrskega odreda in podjetjem Hidria. Občina bo del parkirišča preuredila, zato bo parkiranje na delu pri Badaševici še vedno mogoče, parkirna mesta pa bodo namenjena stanovalcem blokov na Ulici Istrskega odreda. Druge uporabnike parkirišča občina prosi, da svoja vozila parkirajo na drugih javnih parkiriščih v neposredni bližini.

 

Družba DEOS bo v sredini marca začela gradnjo novega centra za starejše na 13.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob Badaševici v Olmu. Za potrebe gradbišča bo število parkirnih mest na parkirišču med Ulico Istrskega odreda in podjetjem Hidria zmanjšano, na voljo bodo le parkirišča za stanovalce, ki jih bo občina ohranila na delu parkirišča ob Badaševici. Stanovalci lahko vozila parkirajo tudi na zemljišču v bližini trgovine Hofer, ki ga bo občina v kratkem razširila s parkirnimi mesti za dodatna vozila.

 width=

Druge uporabnike parkirišča občina prosi, da svoja vozila parkirajo na drugih javnih parkiriščih v neposredni bližini, in sicer na parkiriščih Ulica 15. maja, Pod Deteljico, Šalara 1, P + R Semedela in drugih.

 

Podjetje Hidria bo za svoje zaposlene zagotovilo nadomestno lokacijo znotraj svojega industrijskega kompleksa oziroma razpoložljivih zemljiščih, ki jih še imajo v lasti, kar bo dodatno sprostilo parkirna mesta na parkirišču ob gradbišču.

 

Po končani gradnji centra za starejše bo občina vzdolž Ulice Istrskega odreda v Kopru vzpostavila novo asfaltno parkirišče s 101 parkirnim mestom. Ob parkirišču bosta vzdolž glavne ceste tekli tudi peš in kolesarska pot.