Pestra sobota v Kopru (FOTOGALERIJA)

Danes so se na potniškem terminalu zasidrale kar štiri potniške ladje Azamara, ob tem pa na stadionu Bonifika potekajo tradicionalni Dnevi kmetijstva.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Ljubitelji potniških ladij bodo lahko danes vse do 23. ure na potniškem terminalu občudovali kar štiri potniške ladje. Gre se za svetovni dogodek, saj je Koper danes domačin srečanja potniških ladij Azamara, ladjarja Azamara Club Cruises. Ob 9. uri so se na potniškem terminalu zasidrale štiri potniške ladje: Azamara Journey, Azamara Quest, Azamara Onward in Azamara Pursuit, ladjarja Azamara Club Cruises.
Ob današnjem dogodku lepote našega mesta in podeželja budno spremljajo tudi novinarji z vsega sveta. Kapitane in ugledne predstavnike štirih potniških ladij je danes v Pretorski palači sprejel tudi župan Metne občine Koper Aleš Bržan. 
Ob prihodu ladij na parkirišču nogometnega stadiona na Bonifiki, potekajo tradicionalni Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Sejem bo potekal 8. in 9. oktobra 2022 ob 9.00 do 19.00. Glavni akterji prireditve so razstavljavci na stojnicah, kjer predstavljajo svoje domače proizvode in spremljajoče aktivnosti v sklopu dogodkov in posebnih predstavitev.