Predstavitev protipoplavnih ukrepov na območju koprske občine

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občinski štab Civilne zaščite Mestne občine Koper bo v sodelovanju z Gasilsko brigado Koper in podjetjem Vistler, d. o. o. v sredo, 3. novembra, pri nekdanji Upravi za pomorstvo izvedel javno predstavitev protipoplavnih ukrepov. Ker sta varnost prebivalcev in njihove lastnine pomembna dejavnika dobrega počutja, bodo v okviru predstavitve sodelujoči ponazorili možnosti samozaščitnega ravnanja v času deževnih obdobij in napovedanih poplav.

 

V sredo, 3. novembra, bodo med 13. in 17. uro na Ukmarjevem trgu 2 Občinski štab Civilne zaščite Mestne občine Koper, Gasilska brigada Koper in Vistler, d. o. o., ki je ekskluzivni zastopnik za zaščite Watergate, izvedli številne aktivnosti v sklopu predstavitve protipoplavnih ukrepov.

 

Trije termini bodo na voljo za obisk stojnic, in sicer ob 13.00, 14.30 in 16.00. Predstavniki Gasilske brigade Koper bodo ob 13.30, 15.00 in 16.30 javnosti predstavili nevarnost poplav ter svetovali, kako se lahko nanje pripravimo in ustrezno ukrepamo.

 width=

Ker se je večkrat izkazalo, da ljudje pogosto pozabijo zaščititi vdor vode v objekt prek kanalizacije, bodo predstavili tudi navodila za ustrezno polnjenje in polaganje protipoplavnih vreč.

 

Ob 14.00 in 15.30 bodo člani podjetja Vistler, d. o. o. predstavili aluminijaste pregrade in pregrade Watergate za zaščito izjemno občutljivih mest znotraj stavb.

 

Vir in foto: eKoper