Presni recept: Avokadovo čokoladna torta

Tokrat z vami delim recept za presno torto, ki vsebuje kakav in avokado. Morda se sliši nenavadno, a v resnici je to precej običajna čokoladna torta, ki je zelo enostavna za pripravo, primerna pa je tudi za tiste, ki nekaterih za klasične torte običajnih sestavin ne jedo, saj ne vsebuje pšenične moke, mleka ali jajc.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za pripravo avokadovo čokoladne presne torte potrebujemo tri zrele avokade, 90 gramov kakava v prahu, med, sol, 140 gramov mandljev, 110 gramov datljev, žličko vanilijevega ekstrakta in vodo.

Priprava

V mešalnik (blender) stresemo mandlje, 110 gramov datljev, ki jih lahko prej čez noč namočimo, 40 gramov kakava, žličko vanilijevega ekstrakta, eno žlico medu in dve žlici vode. Sestavine zmiksamo, da dobimo povezano maso, v kateri bodo ostali majhni koščki mandljev. Zmes razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 20 centimetrov (lahko tudi manj, tako bo torta višja) in jo z žlico ali rokami potisnemo na dno.

recept avokadovo čokoladna torta

Nato s paličnim mešalnikom do gladkega zmiksamo avokade (najlažje je, če avokado prerežemo na pol, v peško zasadimo oster nož in jo tako potegnemo ven, ter nato meso sadeža izdolbemo z žlico), 50 gramov kakava, šest žlic medu in ščepec soli.

Dobljeno kremo razporedimo po podlagi torte, ki jo nato vsak za pol ure postavimo na hladno (v hladilnik).