Prihaja dvig temperatur in nov val saharskega peska

Po poročanju nekaterih tujih portalov nas bo zajel nov val saharskega peska.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nekatere napovedi kažejo, da nas bo že jutri zajel nov val saharskega peska. Zaradi povečane koncentracije delcev bo nebo verjetno ponovno postalo zamegljeno in sivkasto.

Kot pravijo znanstveniki, čeprav ni nenavadno, da saharski oblaki prahu dosežejo Evropo, je v zadnjih letih opaziti povečanje intenzivnosti in pogostosti takšnih pojavov, kar bi lahko pripisali spremembam v vzorcih atmosferskega kroženja.

Sončno in vroče bo

Sicer bo zvečer večinoma jasno. Ponoči se bo oblačnost postopno spet nekoliko povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo v severozahodnih krajih. Popoldne in zvečer ni izključena kakšna nevihta, za katere je večja verjetnost v severni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, v severozahodni Sloveniji do 25 stopinj Celzija.

Obeti za prihodnje dni

V ponedeljek bo delno sončno in vroče. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. V notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. V torek čez dan se bo zjasnilo, še nekoliko bolj vroče bo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.