Mešanico iz mesa pred peko ohladite v hladilniku, nato pa jo namažite na debelo narezan bel kruh ali uporabite žemljice. Nato jih specite na ponvi, na žaru – ali v pečici.
Kot priloge k namazu lahko služijo tudi smetana, sesekljana čebula, pečena rdeča paprika, šopska solata ali jogurt, solata iz kumar in česna.
Sestavine
500 g mletega mesa
bel kruh
približno 50 ml mineralne vode
1/2 čajne žličke mlete pekoče paprike
1/2 čajne žličke mlete sladke paprike
sol in poper
maslo
Priprava
Mleto meso začinite, prelijte s 50 ml hladne mineralne vode, premešajte in pustite v hladilniku eno uro.
Kruh narežite na 2 cm debele rezine, jih namažite z maslom, nanje razporedite mleto meso in ga pritisnite z mokrimi prsti ali vilicami.
Segrejte ponev za žar ali žar in najprej popecite namazano stran rezine. Na kratko popecite še drugo stran. Čas pečenja je odvisen od moči ognja in debeline mesa, skupaj približno 5-7 minut.
Kruhke postrezite s smetano, pečeno rdečo papriko in šopsko solato.