Sestavine, ki jih boste potrebovali, so:
- 200 gramov moke
- 300 mililitrov mleka
- en pecilni prašek
- ena žlica sladkorja
- en vanilijev sladkor
- eno jajce
- ena žlica olja
- ščepec soli
Priprava:
Najprej z mešalnikom stepemo jajce, nato dodamo mleko, ščepec soli, vanilijev in navadni sladkor. Stepamo dalje in nato dodamo moko in pecilni prašek. Na koncu dodamo še žlico olja in ponovno stepamo.
Vse sestavine dobro stepemo z mešalnikom. Zmes mora biti gostejša od zmesi za standardne palačinke. Če se vam zdi, da zmes ni dovolj gosta, dodajte še moko. Zelo pomembno je, da mleka ne zamenjate z drugimi sestavinami, kot sta mineralna ali navadna voda.
Naslednji korak je cvrtje v ponvi. Ponev segrejemo na srednji temperaturi in naoljimo servieto, s katero bomo rahlo obložili ponev. Zmes damo in kuhamo na eni strani, dokler se na površini ne začnejo delati mehurčki. Nato palačinko obrnemo in pečemo še eno minuto.