Recept za črepnjo alla Ne me jugat

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pokukajmo v kuhinjo znanih obrazov

 

Ne Me Jugat

 

Vstop v leto 2021 je bil za mnoge glasbenike drugačen. Vsakoletne nastope na velikih odrih so, zaradi trenutne situacije, zamenjali z nastopi prek spleta. In prav na silvestrski večer smo v svojih dnevnih sobah, prek prenosa v živo, peli in plesali s primorsko skupino Ne Me Jugat. Fantje so si dali duška in nas na svoj nor, edinstven način odpeljali v novo leto.

 width=In tako kot niso počivali tisti večer, niso počivali niti čez vse leto 2020. Med karanteno so si uredili nov snemalni studio in pričeli sodelovanje s producentom Damjanom Pančurjem, s katerim so posneli album in izdali številne nove single.

 

Kaj pa sedaj? Se bodo umirili?

Niti pod razno. Ves prosti čas namenjajo novim idejam, ustvarjanju nove glasbe in tudi prihajajočim koncertom. Če ne bo šlo drugače, pa prek prenosa v živo iz novega studia.

 

Mitja Kodarin, glavni pevec skupine Ne Me Jugat, nestrpno pričakuje dan, ko bodo s fanti ponovno stopili na oder in stresli občinstvo. “V zadnjem obdobju nisem imel miru. Napisal sem kar nekaj pesmi za druge izvajalce, tako znane kot neznane ali pa že nekoliko pozabljene. V prihodnje, če se bo ponovila zgodba iz leta 2020 in nastopov v živo še ne bo, si v tem času želim še več sodelovanj z drugimi izvajalci in avtorji. Vidim, da me to krepi, me navdihuje, predvsem pa mi vliva veliko dobre energije.”

 

Energije, ki jo Mitja nedvomno dobi tudi ob dobri hrani s svojo najboljšo družbo. Če ste slučajno zamudili “Črepnjo alla Špeh”, glejte, da ne boste zamudili “Črepnje alla Ne Me Jugat”.

 

Simpatični Mitja Kodarin nam je tokrat zaupal svojo najljubšo jed. “Najprej naj vam povem, da se v kuhinji ne znajdem ravno najboljše. Glede kuhanja mi gre najbolje od rok pojesti kar je skuhano (smeh). Priznam, da sem pravi “buongustaio”, kot rečejo Italijani. Zelo rad jem, še rajši pa preizkušam nove jedi. Ko sem prejel povabilo, da nekaj skuham in vam to predstavim, sem takoj vedel, kaj bom pripravil. Ker je dobra, obilna, mastna in slastna, predvsem pa odlična jed za vse vaše najdražje.”

 

Kaj je to? Črepnja alla Ne Me Jugat.

 

SESTAVINE

– 1 kg krompirja,

– 1/2 kg klobase,

– 1 kg reberc,

– 30 dag bučk,

– 30 dag čebule,

– 2 dl olivnega olja,

– 30 dag piščančjih prsi,

– sol in

– poper.

 width=

 width=POSTOPEK:

Črepnjo obožujem ravno zato, ker je zelo enostavna. Vanjo damo vse, kar imamo najraje, dvakrat premešamo in jo pustimo pri miru. Na koncu pa nas njen vonj omami, okus pa sezuje.

 

Najprej olupimo krompir, ga skupaj z ostalo zelenjavo narežemo na srednje velike kose in položimo v črepnjo. Na vrh postavimo še meso, lahko pustimo cele kose, lahko pa jih malce razrežemo (po želji). Vse skupaj dobro začinimo s soljo in poprom, prelijemo s približno 2 dl olivnega olja in dobro premešamo.

 width=

Črepnjo pokrijemo s pokrovom in nanj naložimo žerjavico. Po dobri uri kuhanja odstranimo pokrov in premešano oz. obrnemo meso, da se enakomerno zapeče, pokrijemo in pečemo še dobro uro.

 

Za “grand finale” si natočimo še našo najljubšo žlahtno kapljico, zavrtimo en dober komad od Ne Me Jugat in uživamo v čarobnih okusih naše jedi. Pa dober tek!

 

Klara Beltram