Sobotni recept: Sladoled iz avokada in čokolade

Tokrat predstavljamo recept za okusen in zdrav sladoled iz avokada in čokolade, ki se še posebej prileže v vročih dneh. Priprava traja le 15 minut, nato pa je treba sladoled za en dan postaviti v zmrzovalnik.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine za sladoled

400 g zrelega avokada
90 g grenkega kakava
100 g agavinega sirupa ali medu
ščepec soli
30 g vode ali mleka
600 g temne čokolade

1 žlička kokosovega olja

sesekljani oreščki po želji

Priprava 

Avokado narežemo na večje kose, dodamo kakav, ščepec soli, agavin sirup in tekočino ter zmešamo s paličnim mešalnikom.

Zmes napolnimo v modelčke in za vsaj en dan postavimo v hladilnik.

Naslednji dan stopimo čokolado in olje, premešamo in v to zmes pomočimo sladoled, ki ga nato povaljamo še po sesekljanih oreščkih. Počakamo, da se čokolada strdi in postrežemo.

 

Vas zanima še kakšem recept za poletne dni? Obiščite našo rubriko kulinarika.