Šokantne fotografije iz hrvaške bolnišnice

Potem ko je v javnost prišla fotografija dveh starejših žensk, ki skupaj ležita na postelji v Splošni bolnišnici dr. Ivo Pedišić v Sisku, je Dnevnik.hr od vira v tej bolnišnici izvedel, da je ena od njiju umrla isti dan, ko je bila fotografija posneta.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Glavni tehnik je vedel vse. Ta bolnišnica je leglo nečlovečnosti. Morali bi iti po zdravnika, a niso,” je za Dnevnik.hr povedal zdravstveni delavec iz bolnišnice, ki je želel ostati neimenovan.

V bolnišnici naj bi bilo sicer 25 prostih postelj, šele po objavi afere v medijih pa so žensko iz urgence, kjer je bila en teden, premestili na oddelek.

Direktor Tomislav Dujmenović je na novinarsko vprašanje, ali drži, da je pacientka umrla, dejal, “da poteka strokovni nadzor in več informacij ne more posredovati”.

“Kar zadeva podatke o bolnikih in njihovih diagnozah, jih zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov ne smemo javno objaviti,” je dejal Dujmenović.

Na ministrstvu za zdravje so le na kratko sporočili, da inšpekcijski nadzor znotraj bolnišnice še poteka.

Direktor bolnišnice je za Jutarnji list pisno odgovoril, da je bilo takrat preveč pacientov in da sta bili gospe skupaj v postelji le kratek čas.

“Naš primarni cilj je zaščititi zdravje in življenja naših pacientov in ob tem izražam obžalovanje, če je bila to neprijetna situacija za paciente, vendar je bila v tistem trenutku neizogibna,” je za časnik sklenil direktor sisaške bolnišnice.