Srečko, delfin, ki je imel srečo

Ali se spomnite delfina, ki se je pred kratkim vpletel v ribiško mrežo piranskih ribičev, nato bil osvobojen s skupnimi močmi ljudi, ki skrbijo za varnost našega morskega sveta? Zdaj ima ime!

Deli novico s tvojimi prijatelji

Morigenos -Slovensko društvo za morske sesalce / Morigenos – Societa` Slovena Dei Mammiferi Marini deluje že več kot 20 let. V okvirju svojega dela se ukvarjajo z našim morjem, pomagajo morskemu svetu in izvajajo različne projekte. Tako so, kot smo že pisali, pred kratkim iz ribiške mreže izpustili delfina in mu tako rešili življenje.

Potem ko je delfin ponovno svobodno zaplaval, so se pri društvu Morigenos odločili za zanimiv korak, k sodelovanju so povabili vse zainteresirane: kako poimenovati svobodnega delfina, ki so mu rešili življenje.

Po odličnem odzivu je eno od imen izstopilo iz morja dolgih predlogov. Tako je delfin poimenovan Srečko.

”Srečko je tako postal simbol upanja in moči, ki nas opominja na pomen ohranjanja morja. Hvaležni smo za vso izkazano podporo pri našem prizadevanju za varovanje morskega ekosistema. Še naprej se bomo trudili, da zagotovimo svetlejšo prihodnost za Srečka in vsa čudovita bitja, ki naše morje imenujejo dom,” je zapisalo društvo Morigenos.

S skupnimi močmi osvobodili delfina pred Piranom