5 idej za Valentinova darila

Valentinovo – praznik zaljubljenih je pred vrati. Če iščete popolno darilo, ki bo izrazilo vašo ljubezen in naklonjenost do ljubljene osebe, smo za vas pripravili nekaj idej za Valentinova darila.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Romantične večerje, razvajanja v dvoje, rože in sladke dobrote so običajna Valentinova darila ob prazniku zaljubljenih – Valentinovem, ki ga obeležujemo 14. februarja. Kaj ob Valentinovem podariti ljubljeni osebi in s tem stopiti iz klasičnih okvirjev?

Valentinova darila – staviti na tradicijo ali inovativnost?

Najstarejši načini izražanja ljubezni so vedno učinkoviti. Ljubljeni osebi lastnoročno napišite pismo, v katerem izrazite svoja najgloblja čustva in delite spomine ter načrte za prihodnost. To preprosto, a iskreno darilo bo vedno cenjeno.

john jennings IcT8l8DDek8 unsplash

Če pa želite biti bolj inovativni, lahko ustvarite svojo knjigo ljubezni z izpolnjevanjem strani o vajinem odnosu. Dodajte slike, spomine, smešne anekdote in ljubezenska sporočila. Na ta način bo vajina zgodba trajno zapisana.

V času digitalne tehnologije se z nakupom retro fotoaparata lahko vrnete v preteklost. Sposobnost zajemanja trenutkov v analognem formatu odpira pot ustvarjanja spominov, ki jih lahko otipamo, shranimo in delimo v fizični obliki.  Vsak trenutek s fotografijo postane zgodba, ki jo pišemo skupaj in jo želimo ohraniti za vedno.

Nepozabno Valentinovo darilo je lahko tudi vstopnica za koncert v dvoje. Razveselite ljubljeno osebo z jazz koncertom, koncertom klasične glasbe ali rock koncertom, ki bo za vedno ostal v vajinem spominu. Tisti, ki želite biti še bolj inovativni, pa se lahko odločite za skupni obisk kuharskega tečaja, umetniške ali plesne delavnice.

Za pustolovske duše pa organizirajte pustolovski lov po mestu ali v naravi. Skrijte namige in skrivnosti, ki vodijo do posebnega kraja, kjer ljubljeno osebo čaka posebno darilo ali sporočilo ljubezni.

Zakaj praznujemo Valentinovo? 

Valentinovo je praznik, posvečen ljubezni in romantiki. Praznovanje Valentinovega izvira iz zgodovinskih in mitoloških zgodb, vendar je najbolj povezano s svetnikom Valentinom, ki je živel v Rimskem cesarstvu v 3. stoletju.

Glede na eno izmed legend je bil sveti Valentin duhovnik, ki je živel v času cesarja Klavdija II. V času, ko je cesar prepovedal poroke mladih moških, saj je menil, da so samski moški boljši vojaki. Valentin ni bil zadovoljen s to odločitvijo in je kljuboval cesarskemu ukazu ter izvajal poroke v tajnosti. Ko je bil ujet in zaprt, je s svojimi dejanji izražal ljubezen in poročni duh.

Druga legenda pa pravi, da je sveti Valentin, medtem ko je bil zaprt, ozdravil hčer cesarja, ki je bila slepa. Pred svojo usmrtitvijo ji je poslal pismo s podpisom “Tvoj Valentin,” kar naj bi bila prva Valentinova voščilnica.

V srednjem veku je praznovanje ljubezni postalo bolj povezano s tradicijo pisanja ljubezenskih pisem in izmenjavo sporočil, kar je prispevalo k uveljavitvi 14. februarja kot dneva, posvečenega ljubezni. 

Sicer pa po podatkih Statističnega urada Slovenije pri nas živi 2.756 Valentin in 1305 Valentinov. Tudi zanje bo ta sreda, 14. februar, prav gotovo poseben dan.