V AVDITORIJ PORTOROŽ PRIHAJA JAZZ KONCERT LETA

Iznajdljivi, sodobni in mojstrski prihajajo 18. maja v portoroški Avditorij.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Bill Evans & The Vansband all Stars so prvič skupaj na evropski turneji. John Medeski je pionir in klaviaturska legenda, Keith Carlock je bil v ritemskih sekcijah izjemnih bendov, Felix Pastorius je že več kot dve desetletji med najpomembnejšimi basisti, izhaja pa iz tradicije igranja očeta, ki je definiral glasbeno gibanje: Jaco Patorius (Miles Davis, Weather Report, Joni Mitchell, Pat Metheny…) je verjetno eden najvplivnejših glasbenikov v zgodovini. Vsi so tukaj, ker želijo biti – ustvarjajo glasbo in se povezujejo z občinstvom, ki čuti njihov nalezljiv groove in melodije.

3 16241011752e89bd2fe93c0a54136072

Kdo so člani, ki prihajajo 18. maja v Avditorij?

 

BILL EVANS  saksofoni

Bill Evans se je rodil 16. februarja 1958 v Clarendon Hillsu, Illinois, ZDA. Je ameriški saksofonist, skladatelj in producent, ki je znan po svojem izjemnem talentu na saksofonu. Svojo glasbeno pot je začel že v zgodnjih letih in kmalu postal zelo cenjen jazzovski glasbenik. Evans je sodeloval z mnogimi priznanimi glasbeniki in zasedbami ter je bil del številnih uspešnih glasbenih projektov. Njegova glasbena kariera se razteza čez več desetletij, med katerimi je ustvaril številne izjemne skladbe in albume. Bill Evans je danes priznan kot eden vodilnih sodobnih saksofonistov ter ena najpomembnejših figur na sodobni jazzovski sceni.

JOHN MEDESKI  klaviature

John Medeski se je rodil leta 1965 v Lexingtonu v Massachusettsu. Je ameriški klaviaturist, znan predvsem kot član tria Medeski Martin & Wood. Svojo glasbeno pot je začel že v zgodnjih letih, ko je začel igrati klavir. Medeski je postal pomemben igralec na jazzovski in eksperimentalni glasbeni sceni, kjer je sodeloval z različnimi glasbeniki in zasedbami. Poleg svojega dela s trio MMW je sodeloval tudi z drugimi glasbenimi projekti, kot so John Medeski’s Mad Skillet, John Scofield’s Uberjam Band in drugi. Je eden najbolj cenjenih in vplivnih klaviaturistov svoje generacije.

FELIX PASTORIUS el.bas

Felix Pastorius je priznani električni basist, ki je bil rojen leta 1984. Najbolj je znan po svojem delu z zasedbo Yellowjackets in kot sin legendarnega basista Jaca Pastoriusa. Svojo glasbeno pot je začel zgodaj in je kmalu postal zelo iskan basist v jazzovskem svetu. Felix je znan po svoji tehnični spretnosti in izraziti glasbeni identiteti. Poleg tega je sodeloval tudi z drugimi glasbeniki in zasedbami ter prispeval k različnim projektom v jazzovski in fusion glasbi.

 

KEITH CARLOCK  bobni

Keith Carlock je bobnar, ki je posnel in/ali nastopal s takšnimi glasbenimi velikani, kot so Steely Dan, John Mayer, Sting, James Taylor, Toto, Christopher Cross, Donald Fagen, Walter Becker, Diana Ross, Faith Hill, The Blues Brothers, Wayne Krantz, Mike Stern, Robben Ford, Bill Evans, Leni Stern, David Johansen, Richard Bona, Chris Botti, Rudder, Harry Belafonte, Oz Noy, Larry Carlton, Clay Aiken, Rascal Flatts, Paula Abdul, Eros Ramazzotti, Bootsy Collins, Michael Buble’ in Grover Washington, Jr, da omenimo le nekatere.