V Piranu nova podražitev parkiranja

Včeraj je potekala seja piranskega občinskega sveta, na kateri so obravnavali različna vprašanja, povezana z občino. Med drugim so razpravljali tudi o delovanju parkirnih mest in sprejeli nekaj novih odločitev.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tako bomo letos imeli nove cene parkiranja, obetajo se tudi novosti z avtobusom s Fornača do Tartinijevega trga.

Podražitev in razširitev plačljivega območja

V Portorožu bodo po novem zaračunavali parkirnino skozi vse leto, kar predstavlja spremembo glede na prejšnjo prakso, ki je veljala le v središču kraja. Novo plačljivo območje zajema celotno dolžino ceste Obala, od nekdanjih skladišč soli Monfort in Grando do prvega krožišča v Luciji, pa tudi skoraj vsa manjša parkirišča, kjer je bilo parkiranje plačljivo le od maja do septembra. Cena parkiranja na tem območju se bo   dvignila iz 1,5 na 2 evra za vsako začeto uro.

Edina izjema bo parkirišče ob stavbi Splošne plovbe, ki ga bodo lahko uporabljali samo stalni prebivalci občine Piran s posebnimi dovolilnicami. Čas postanka na tem parkirišču bo omejen na tri ure.

Cene parkiranja v parkirni hiši Arze bodo po novem znašale 2 evra na uro, kar je dvig za 0,5 evra. Dnevna karta pa bo namesto 10 od zdaj znašala 15 evrov. V ožjem mestnem jedru Pirana se bo cena parkiranja povečala s 5 na 6 evrov, medtem ko bo v Seči zrasla z 1 na 1,80 evra.

Za turiste bo plačljiv avtobus s Fornača do Tartinijevega trga

Na občinski seji so svetniki sprejeli tudi predlog o uvedbi plačljivih vozovnic na mestnem avtobusu, ki povezuje parkirišče Fornače z ožjim mestnim jedrom in pokopališčem na Arzah v višini 1 euro za vožnjo.

Do brezplačnih vozovnic bodo upravičeni vsi občani Občine Piran.