V Portorožu in Ankaranu razgrajanje v lokalu, v Kopru množični pretep

Minulo soboto so policisti koprske policijske uprave obravnavali več kršitev povezanih z razgrajanjem in pretepi. Policisti so morali pri posredovanju uporabiti tudi prisilna sredstva.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Ankaranu je ob 1.30 prišel v lokal 17-letnik z Dolenjske in zahteval alkoholno pijačo, ki pa mu je niso želeli postreči, ker je bil že pod vplivom alkohola. Pričel je razbijati inventar in žaliti goste. Ob prihodu policistov na kraj je še vedno kričal in žalil osebje. Ker se na ukaze policistov ni odzval, so mu odredili pridržanje, temu pa se je uprl. V postopek se je v tem trenutku vmešala še njegova družina, ki je prav tako prišla na kraj in želela preprečiti pridržanje. V postopku so bila uporabljena prisilna sredstva tudi zoper 20-letnika, ki se je nato pomiril in mu je bil na kraju izdan plačilni nalog. 17-letniku prav tako sledi plačilni nalog za več kršitev.

Prav tako ob 1.30 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v portoroškem lokalu. Policisti so odredili pridržanje za 35-letnemu državljanu Srbije, ki se ni hotel umiriti. Izdana mu je bila globa.

V soboto popoldne se je pred začetkom nogometne tekme v Kopru steplo več oseb. 28-letnik je bil v pretepu lažje poškodovan. Zaradi množičnega pretepa so na kraju posredovali policisti in tudi uspeli zaustaviti kršitve. Zoper 21-letnika so uporabili prisilna sredstva, da so ga umirili. Izvedli so več identifikacijskih postopkov, nadaljuje se z zbiranjem obvestil in preiskuje sum kaznivega dejanja nasilništva.

Piranski policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini in grožnje. Nasilnežu je bila odvzeta prostost, sledi mu kazenska ovadba.