V Umagu naprodaj najbrž najdražja hiša na Hrvaškem

V Umagu je za ceno 382.000 evrov naprodaj 32 kvadratnih metrov velika hiša, kar je približno 12.000 evrov na kvadratni meter. Je to najdražja hiša na Hrvaškem, se sprašujejo v časniku Glas Istre.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kot poroča medij, se je lastnik nepremičnino odločil prodati po tej ceni, hkrati pa jo je moral za isto vrednost ponuditi Republiki Hrvaški, Istrski županiji in mestu Umag, da lahko uveljavljajo predkupno pravico, saj gre za kulturno dediščino. Vendar pa so svetniki na zadnji seji umaškega mestnega sveta soglasno izglasovali, da ni interesa za koriščenje predkupne pravice na omenjeni nepremičnini.

Kot je svetnikom pojasnila Maja Galović, namestnica načelnika upravnega oddelka za gospodarjenje z nepremičninami, gradnjo in vzdrževanje, gre za nepremičnino, ki se nahaja na atraktivni lokaciji v starem mestnem jedru. Nahaja se za župnijsko cerkvijo, ob obali, na promenadi sv. Romar. Gre za kulturno dediščino, saj je staro mestno jedro Umaga vpisano v register kulturne dediščine Republike Hrvaške. Na podlagi tega mora prodajalec nepremičnino najprej po isti ceni ponuditi državi, županiji in mestu.