Vandalizem v Izoli: demontirali otroški vrtiljak

Tarča tokratnega sproščanja energije in preizkušanja spretnosti pri uničevanju javne infrastrukture je bilo igrišče na Oktobrski ulici v Izoli. Zaskrbljujoče je, da ne gre več za prekomerno otroško razposajenost, temveč za pravi vandalizem, ki se dogaja v strnjenem naselju in najverjetneje kar preko dneva, so sporočili iz izolske občine.

Deli novico s tvojimi prijatelji
“V temi je namreč precej težje odviti vijake na gugalnici, demontirati in na drugo stran igrišča odvreči vrtiljak, odstraniti varovalno ograjo na lesenem igralu s toboganom itd.,” dodajajo na občini.
Komunala Izola, ki upravlja z igriščem, je poskrbela za ponovno namestitev vrtiljaka, privitje vijakov in začasno namestitev traku namesto ograje. Kljub temu vse, ki odgovorno uporabljajo igrala, pozivajo k dodatni previdnosti, saj so očitno ves čas na delu energični in zdolgočaseni posamezniki, ki jim igrišče služi zgolj za namerno povzročanje škode in posledično nevarnosti za ostale uporabnike. Primerna sanacija igral bo terjala precejšnja finančna sredstva, ki bi jih sicer lahko preusmerili v urejanje drugih lokacij, so zapisali na občini Izola.