Vežnaver kupil fitnes, “da bi ga prodal državi”

Koprski podjetnik Sebastjan Vežnaver, ki v zadnjem času polni medije zaradi prodaje stavbe na Litijski, je v Ljubljani kupil fitnes prostore. Kot se je pošalil, je nakup na dražbi opravil zato, da bi nepremičnino naprej prodal državi.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sebastjan Vežnaver je iz stečaja podjetja Športnik na dražbi kupil fitnes z gostinskim lokalom na Vojkovi cesti 58 za Bežigradom. Kot piše časnik Finance je bila dražba 12. decembra lani, prodajna pogodba pa je bila podpisana na začetku januarja. Ta teden je okrožno sodišče v Ljubljani izdalo sklep o izročitvi nepremičnine kupcu, kar pomeni tudi vpis v zemljiško knjigo.

Stavba se je na dražbah prodajala večkrat, Vežnaver se je udeležil šeste dražbe, ko je bila izklicna cena 853.500 evrov. Tržna vrednost je ocenjena na  1,44 milijona evrov. Končna cena se je na dražbi po poročanju Financ dvignila na 950.000 evrov.

Poslovnež je na vprašanje novinarjev o tem, zakaj je kupil stavbo, pošalil, da zato, da bi jo prodal naprej državi. Nato je pojasnil, da z državo nikoli ne namerava več sodelovati. Fitnes je kupil kot naložbo, ima že nekaj potencialnih najemnikov.

Sebastjan Vežnaver je konec lanskega leta pravosodnemu ministrstvu prodal poslovno stavbo na Litijski cesti 51. Posel je na koncu položaja ministrice stal Dominiko Švarc Pipan in povzročil politični vihar v stranki SD. Poslovnež kakršnekoli nepravilnosti pri poslu z njegove strani zanika, zato ga razplet preiskave ne skrbi.

Kdo je Sebastjan Vežnaver?