Vozili pod vplivom alkohola ali mamil

Koprski policisti so minuli vikend pri nadzoru prometa ujeli kar nekaj voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola ali celo prepovedanih drog.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek ob 23. uri so v Kopru 35-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,43 mg/l. Izdali so mu plačilni nalog. Zatem so v Pivki ustavili 40-letnega voznika, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na amfetamine. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog. Pri Pivki so ustavili še 43-letno voznico, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,72 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto so ob 0.30 v Kopru odredili preizkus alkoholiziranosti 36-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0,65 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog. Ob 1. uri pa so v Luciji ustavili 41-letnega voznika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo so ob 0.30 v Postojni ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,81 mg alkohola v litri izdihanega zraka, prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Ob 3.30 so v Luciji ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,39 mg, hitri test na droge pa je bil pozitiven na kokain. Odrejen strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.