Zagorelo na deponiji v Dragonji

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policija je bila včeraj obveščena o treh požarih v naravnem okolju.

2x je zagorelo pri Krvavem potoku, pri čemer je v prvem primeru zgorelo približno 20 m2 borovega gozda, v drugem primeru pa približno 30 m2 trave in podrasti. V Dragonji je zagorelo na tamkajšnji deponiji, kjer je zgorelo nekaj odpadkov. Na površini 300 kvadratnih metrov je zgorelo 50 kubičnih metrov kosovnih odpadkov. Večja škoda ni nastala.

Na večjem delu Slovenije zaradi dolgega obdobja brez dežja in visokih temperatur že obstaja velika požarna ogroženost. Vzrok za nastanek požara je lahko že iskra, požar se lahko pojavi takoj, širi pa se lahko zelo hitro. V okolje zato ne odmetavajte gorečih predmetov ali predmetov, ki lahko povzročijo požar, prav tako pa svetujemo veliko previdnost pri uporabi odprtega ognja.

 width=Sicer pa so policisti policisti Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 214 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, 5 kaznivih dejanj poškodovanja tuje lastnine in 3 požare v naravnem okolju. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli 9 intervencij.

 

Foto: PGD Sečovlje