Zakaj v evropska mesta z vlakom?

Deli novico s tvojimi prijatelji

ČE KUPIŠ VOZOVNICO PREJ, JE POT CENEJ’

Pred nami so toplejši dnevi, ki nas vabijo na izlete. Kaj izbrati, da bo izlet doživet in nepozaben? Potovanje z vlakom, sploh če potujete malo dlje ali z otroki, je zelo priročno in hkrati doživeto. Čas na poti lahko izkoristite za igro, opazovanje pokrajine, ki drsi mimo oken. Ni vam treba mirno sedeti na avtomobilskem sedežu, lahko se prosto sprehodite. Tak izlet bo zagotovo  nepozaben, hkrati pa boste veliko prispevali tudi k varovanju okolja.

Načrtujte vaš izlet že zdaj, veselite se ga in ob tem še prihranite. Vozovnico za vlak lahko kupite prej, že 6 mesecev pred potovanjem.

 width=

DO ČAROBNEGA GRADCA ALI DUNAJA (AVSTRIJA)

Do Gradca in Dunaja se lahko zapeljete dnevno z več vlaki.  Ena od možnosti je tudi potovanje z vlakom Emona, ki ima v svoji sestavi restavracijski vagon (vlak ima v voznem redu oznako EC 150 ali EC 151). Takšna pot mine neverjetno zabavno in hitro, sploh ob užitkih ob hrani, pijači in pogledu na pokrajino, ki drsi mimo oken.

 width=

Potovanje lahko nadaljujete do čarobnega Dunaja. Če boste dovolj zgodnji z nakupom vozovnice, boste za vozovnico iz Ljubljane do Gradca odšteli 17,90 evra za odraslo osebo, do Dunaja pa 24,90 €. Za voznico z vašega najbližje postaje do Ljubljane pa tudi velja vrsta ugodnosti. Za potovanja po Sloveniji ob sobotah, nedeljah in praznikih velja kar 75 % popust. Z glavne železniške postaje Dunaj imate v bližini dobre mestne povezave z mestnim metrojem (U-bahn), ki vas pelje, do katere koli izbrane destinacije hitro in ugodno. Z železniške postaje do središča mesta se lahko podate tudi peš (okoli 30 minutni sprehod).

 

V ROJSTNO MESTO WOLFGANGA AMADEUSA MOZARTA, SALZBURG (AVSTRIJA)

Sproščeno vzdušje mesta Salzburg, kratke razdalje med mestnimi znamenitostmi in široka izbira doživetij zagotavljajo zabavo za vso družino. Približno kilometer in pol  od glavne železniške postaje Salzburg si lahko ogledate tudi rojstno hišo slavnega Mozarta. Ustaviti se splača tudi na razgledni točki Kapuzinerberg. Za vozovnico za odraslega iz Ljubljane do Salzburga boste odšteli samo 19,90 evrov, če boste nakup opravili dovolj zgodaj.

 width=

V PRILJUBLJENO BUDIMPEŠTO (MADŽARSKA)

Madžarska prestolnica velja za eno najbolj priljubljenih destinacij, ki jo lahko obiščete tudi z vlakom. Iz Ljubljane se lahko do tja zapeljete že od 15 evrov. V mestu ob bregovih Donave, ki je polno mostov in tradicionalnih madžarskih gostiln – čard, si boste lahko ogledali številne znamenitosti, med drugim kraljevo palačo, parlament in opero, kar pa je samo nekaj od utrinkov bogatega turizma v Budimpešti.

 width=

NOČNI IZLET DO ZüRICHA

Ste se že kdaj odpravili na nočni izlet? Privoščite si ga lahko iz Ljubljane do Züricha, in sicer so vozovnice na voljo že od 29,90 evrov. Švicarska prestolnica je bila razglašena za mesto z največjo kakovostjo življenja in ponuja številne možnosti za raziskovanje. Znana je tudi po živalskem vrtu, ki velja za enega najboljših v Evropi.

 

Ugodne vozovnice in zanimivi so lahko izleti z vlakom tudi v druga evropska mesta. Preverite ponudbo na www.slo-zeleznice.si ali pokličite brezplačno telefonsko številko 080 81 11.

 width=Oglasno sporočilo.