Krompirjeve miške so sladica, ki je sila podobna klasičnim ocvrtim miškam ali fritulam, kot jim pravijo v Istri, recept zanje nam je pred časom zaupala gospa Elda iz Šmarij in je dostopen tukaj.
Tokrat pa z vami delimo različico te priljubljene (pustne) jedi z ostanki pire krompirja. Vanj umešamo malo pecilnega praška in sladkor po okusu. Zmes dobro premešamo in v kozici segrejemo olje za cvrtje.
Žlico ali žličko (odvisno kako velike miške želimo) pomočimo v vroče olje, nato z njo zajamemo maso in jo položimo v ponev. Postopek ponavljamo, dokler je v posodi prostor. Miške med cvrtjem obrnemo, da se zlato zapečejo na vseh straneh.
Ocvrte miške polagamo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnato brisačko, počakamo nekaj minut, po okusu potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
V koliko krompirjevega pireja nimamo, prav tako ne časa za vzhajanje testa, lahko uporabimo recept z jogurtom, ki smo ga z vami delili tukaj.