Andrej Korenika o teniških igriščih v Portorožu (VIDEO)

Piranski župan Andrej Korenika je v današnji izjavi za javnost pojasnil dogajanje v zvezi s teniškimi igrišči v Portorožu. Kot je dejal, so igrišča dobili v last dober mesec in pol nazaj. Razpis za najem so pripravili z namenom, da turističnemu gospodarstvu ponudijo, da igrišča čim prej aktivira. Ker te možnosti niso izkoristili, se bo občina osredotočila na to, da območje ponudi občanom za šport in rekreacijo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na razpis občine Piran za najem teniških igrišč se namreč ni prijavil nihče.

Kakšna bo usoda teniških igrišč v Portorožu?

“Sprašujemo se, ali so podatki, ki jih je turistično gospodarstvo v preteklem letu poudarjajo, da kako je to pomembno, sploh realni ali so nekoliko blefirali,” je danes dejal župan in dodal, da ne more razumeti, kako nekdo, ki je sposoben ustvariti pet milijonov prihodkov, ni sposoben prevzeti območja v priobalnem pasu za najemnino desetih tisoč evrov na mesec.

“Zdaj, ko smo to sporočilo dobili, lahko rečem, da pritisk zaradi aktivacije igrišč do spomladi ni več aktualen. Tako se bomo fokusirali bolj na ureditev območja za domačine,” je pojasnil Korenika. V roku treh mesecev bodo tako skušali aktivirati vsaj šest tenis igrišč. “Tako da bodo klubi in mladi lahko ponovno tu igrali tenis,” pravi župan. Hkrati bodo šli v celotno ureditev športno rekreacijskih površin, s katero bodo na območje vrnili tudi košarko in nogomet, pa uredili še balinišče, badminton, trim stezo…

Zgodba teniških igrišč v Portorožu ima zdaj že dolgo brado

Julija lani so Terme Čatež sporočile, da nameravajo prodati 18 igrišč in teniški stadion s 1600 sedeži v središču Portoroža hrvaškemu kupcu, ki pa ga niso želele razkriti. Piranski občinski svet je zatem kljub nasprotovanju takratnega župana Đenia Zadkovića podprl uveljavitev predkupne pravice na teh zemljiščih.

Zadković ni želel uvrstiti potrjevanja takrat 4,6 milijona evrov vredne pogodbe na dnevni red v predvolilnem času in ga je preložil na naslednji mandat, saj se je rok za plačilo kupnine iztekel 5. marca letos.

Na dan izteka roka je novi župan Andrej Korenika predlagal, naj občinski svet prekliče lani dano soglasje k osnutku pravnega posla. Namesto tega so svetniki naložili županu, da poskuša s Termami Čatež uskladiti drugačne pogoje, kot jih je sprejel občinski svet v prejšnjem mandatu.

Družba Terme Čatež je nato aprila vložila tožbo zoper Občino Piran zaradi ugotovitve obstoja pogodbe o nakupu teniškega centra. Piranski župan Korenika je od takrat opravil pogajanja z generalnim direktorjem Term Čatež Bojanom Petanom in dosegel ugodnejše pogoje za izpeljavo posla, dogovor so piranski občinski svetniki potrdili konec oktobra.

Občina je tako lani jeseni sklenila prodajno pogodbo v vrednosti 4,5 milijona evrov (brez davka), skladno s katero je kupila kompleks teniškega centra v Luciji, pridobila pa je več, kot bi z uveljavitvijo predkupne pravice.

ZDAJ TUDI PRED SODIŠČEM: Piranska občina je kupila teniška igrišča