Poletni recept: Zamrznjeni jogurt z jagodami

Za ta poletni recept jogurtu običajno primešamo kakšno sveže ali zamrznjeno sadje in ga pred serviranjem zamrznemo. Za pripravo lahko uporabimo različne vrste sadja – od banan, jagod in hrušk do mandljev ali celo arašidovo maslo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zamrznjeni jogurt je priljubljena poletna osvežitev v Združenih državah Amerike že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Domneva se, da je to sladoledu podobno ledeno sladico, znano tudi kot frogurt, prvi pripravil ameriški kuhar H. P. Hood v Bostonu iz jogurta in malin.

Sladica z višjo vsebnostjo beljakovin

Za pripravo zamrznjenega jogurta lahko uporabite različne vrste sadja – od banan, jagod in hrušk do oreščkov, kot so mandlji, ali celo arašido maslo. Pustite domišljiji svojo pot.

Če želite, da ima vaša zamrznjena sladica več beljakovin, lahko za osnovo uporabite grški jogurt.

Sestavine za zamrznjeni jogurt

450 g jagodnega sadnega jogurta ali navadnega (grškega) jogurta)
340 g zamrznjenih jagod, lahko tudi svežih

Priprava

V blenderju ali sekljalniku za zelenjavo zmešamo jogurt in jagode. Miksamo, dokler se sestavine ne povežejo v gladko zmes. Če smo uporabili zamrznjeno sadje, ga pred miksanjem malce odtalimo.

Dobljeno zmes preložimo v posodo in postavimo v zamrzovalnik za eno do dve uri. Če ga delamo za otroke, lahko uporabimo kupljene modelčke s palčkami, da bodo sladico lahko jedli kot sladoledne lučke.
Zmrznjen jogurt postrežemo s sadjem, čokolado ali drugimi dodatki po vaši izbiri.

Za več receptov pobrskajte po naši rubriki kulinarika.