Intesa Sanpaolo med vodilnimi bankami v Evropi

Po letošnji raziskavi podjetja Extel (prej Institutional Investor Research) se Intesa Sanpaolo ponovno uvršča med vodilne banke v Evropi na področju odnosov z vlagatelji v bančnem sektorju. Njihov izvršni direktor Carlo Messina, je že sedmo leto zapored prejel naziv najboljšega izvršnega direktorja (CEO) v evropskem bančnem prostoru.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Intesa Sanpaolo je prejela najvišja priznanja v več kategorijah, kjer so izstopali tudi drugi člani in ekipe najvišjega vodstva:

  • Upravni odbor Intese Sanpaolo je bil že tretje leto zapored izbran za najboljši upravni odbor podjetij, pri čemer ohranja prvo mesto vse od uvedbe kategorije;
  • Stefano Del Punta (višji svetovalec izvršnega direktorja od aprila 2024) je že osmo leto zapored prepoznan kot najboljši finančni direktor;
  • Marco Delfrate je že sedmo leto prepoznan kot najboljši strokovnjak za odnose z vlagatelji.

Poleg tega je ekipa za odnose z vlagatelji že sedmo leto zapored osvojila prvo mesto med vsemi evropskimi bankami, prav tako pa so prejeli priznanja za najboljši program ESG in najboljši program za odnose z vlagatelji, slednje že osmo leto zapored.

Podjetje Extel (nekdanje Institutional Investor Research) je neodvisno, specializirano in vodilno raziskovalno podjetje z več kot 50-letno tradicijo. Njihove nagrade temeljijo na rezultatih obsežne raziskave, ki se je izvedla med približno 1.800 finančnimi analitiki in institucionalnimi vlagatelji.

Intesa Sanpaolo Bank lani z rekordnim dobičkom