Sobotni recept: Sočni browniji s sladkim krompirjem

Gotovi ste že slišali za slastne čokoladne kolačke, tako imenovane brownije. Pa ste jih kdaj naredili s sladkim krompirjem? Danes vam ponujamo prav ta recept.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine

300 gramov kuhanega, ohlajenega in pretlačenega sladkega krompirja

25 gramov fino mlete kokosove moke

45 gramov kakava v prahu

75 gramov javorjevega sirupa

50 gramov stopljenega kokosovega masla

100 gramov čokoladnih kapljic ali drobno narezane temne čokolade

50 gramov narezanih lešnikov ali mandljev

ščep soli

Postopek

Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Pretlačenemu sladkemu krompirju dodamo fino mleto kokosovo moko, sol, kakav v prahu, javorjev sirup in kokosovo maslo. Dobro premešamo, dodamo čokoladne kapljice in grobo narezane lešnike.

Maso razmažemo po pekaču premera 18 centimetrov, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Ko je masa lepo poglajena, pekač potisnemo v pečico za 25 minut. Če so browniji pečeni preverimo tako, da v sredino pekača zapičimo zobotrebec. Browniji so pečeni, ko na izvlečenem zobotrebcu ni sledu o masi.

Pekač prestavimo iz pečice. Kljub božanskim vonjavam počakamo, da se pečeni browniji popolnoma ohladijo in nekoliko strdijo. Nato jih razrežemo in postrežemo. Najboljši so z žličko malinine marmelade.

Masi lahko dodamo tudi približno 70 gramov nesladkanega masla iz oreščkov (arašidov, indijskih oreščkov …), za še večjo sočnost.

Za več receptov prebrskajte našo rubriko Kulinarika.