Sestavine
300 gramov kuhanega, ohlajenega in pretlačenega sladkega krompirja
25 gramov fino mlete kokosove moke
45 gramov kakava v prahu
75 gramov javorjevega sirupa
50 gramov stopljenega kokosovega masla
100 gramov čokoladnih kapljic ali drobno narezane temne čokolade
50 gramov narezanih lešnikov ali mandljev
ščep soli
Postopek
Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Pretlačenemu sladkemu krompirju dodamo fino mleto kokosovo moko, sol, kakav v prahu, javorjev sirup in kokosovo maslo. Dobro premešamo, dodamo čokoladne kapljice in grobo narezane lešnike.
Maso razmažemo po pekaču premera 18 centimetrov, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Ko je masa lepo poglajena, pekač potisnemo v pečico za 25 minut. Če so browniji pečeni preverimo tako, da v sredino pekača zapičimo zobotrebec. Browniji so pečeni, ko na izvlečenem zobotrebcu ni sledu o masi.
Pekač prestavimo iz pečice. Kljub božanskim vonjavam počakamo, da se pečeni browniji popolnoma ohladijo in nekoliko strdijo. Nato jih razrežemo in postrežemo. Najboljši so z žličko malinine marmelade.
Masi lahko dodamo tudi približno 70 gramov nesladkanega masla iz oreščkov (arašidov, indijskih oreščkov …), za še večjo sočnost.
Za več receptov prebrskajte našo rubriko Kulinarika.