Praznični recept: Francoska solata

Predstavljamo klasičen recept za francosko solato, ki je priljubljena priloga pri mnogih prazničnih jedeh.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Francoska solata

Sestavine:

400 g krompirja

200 g korenja

200 g graha (lahko zamrznjen ali iz konzerve)

150 g kislih kumaric

3 trdo kuhana jajca

250 g majoneze

1 čajna žlička gorčice (po okusu)

Sol in poper po okusu

Postopek:

Krompir in korenje olupite ter narežite na manjše kocke. Skuhajte v osoljeni vodi, dokler nista mehka (a ne razkuhana). Grah prav tako na hitro pokuhajte, če ni že predhodno kuhan.

Ko je zelenjava kuhana, jo odcedite in pustite, da se ohladi. Medtem kisle kumarice narežite na drobne kocke. Trdo kuhana jajca olupite in jih prav tako narežite na majhne koščke.V veliki skledi zmešajte ohlajen krompir, korenje, grah, kumarice in jajca.V mešanico dodaj majonezo, gorčico, sol in poper. Vse dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Če je potrebno, prilagodite količino majoneze glede na želeno kremnost.

Solato postavite v hladilnik za vsaj eno uro, da se okusi prepojijo in postrezi hladno.

Nasveti

Namesto majoneze lahko uporabite grški jogurt za nekoliko lažjo različico.

Če želite več svežine, lahko dodaste nekaj sveže sesekljanega peteršilja.

Za ljubitelje bolj kislega okusa dodajte malo kumaričnega kisa.

Za več kulinaričnih vsebin prebrskajte našo rubriko Kulinarika.