Ne pogrevajte teh treh jedi: Hrana, ki je ne smete dati v mikrovalovno pečico

Zaradi današnjega hitrega tempa si številni ljudje vzamejo za kuhanje samo en dan v tednu, ko si pripravijo večje količine hrane, jo razdelijo na porcije, shranijo v hladilniku in jih nato pogrejejo, ko so lačni. Vnaprejšnja priprava obrokov sicer res prihrani čas (in denar), a niso vse jedi primerne za pogrevanje v mikrovalovni pečici.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Umešana jajca

Ste že kdaj poskusili pogreti umešana jajca v mikrovalovni pečici? Med tem postopkom jajca dobijo gumijasto teksturo, ki je izjemno neprijetna za uživanje. Zato ne počnite tega. Za pripravo umešanih jajc tako ali tako potrebujete le nekaj minut. Ta čas raje namenite pripravi sveže hrane, v kateri boste resnično uživali.

ne pogrevajte v mikrovalovni

Kuhana špinača

Kuhana špinača in pire krompir sta priljubljena kombinacija iz otroštva. Ko vas zagrabi nostalgija, jo skuhajte svežo in v takih količinah, da ju boste takoj pojedli.

Strokovnjaki odsvetujejo pogrevanje špinače, ker vsebuje visoke koncentracije nitratov, ki se lahko pri pogrevanju pretvorijo v nitrozamine, ki so rakotvorne spojine. Enako pravilo velja za pogrevanje korenja, zelene, rdeče pese in repe.

mikrovalovna

Pečen in kuhan krompir

Prav tako ni priporočljivo pogrevati krompirja, še posebej, če je bil pred shranjevanjem v hladilniku dlje časa na sobni temperaturi. V njem so lahko bakterije, ki škodijo vaši prebavi.

ne pogrevajte v mikrovalovni