Navdahnjen s priljubljenim trendom feta testenin, ta recept združuje popolno mešanico okusov feta sira in jajc v obliki kremaste jedi, polne beljakovin.
Najboljši del tega recepta? Vse kar morate storiti je, da sestavine zložite v pekač in pustite, da delo opravi pečica.
Dobili boste obrok, ki ga lahko postrežete kot zajtrk ali lahko večerjo.
View this post on Instagram
Sestavine za 4–6 obrokov jajc s feta sirom
3 žlice oljčnega olja
200 g feta sira
12 jajc
Sol in poper po okusu
Sveža zelišča (peteršilj, drobnjak)
Kruh za serviranje
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač premažemo z 1 žlico olivnega olja. Feto položimo na sredino pekača. Okoli fete razbijemo 12 jajc in jih prelijemo s preostalim oljčnim oljem. Jajca in feto solimo in popramo. Pečemo v ogreti pečici približno 20 minut, da se feta zmehča in beljaki strdijo.
Jed vzamemo iz pečice in vse skupaj dobro premešamo z vilicami – feta se bo odlično povezala z jajci in ustvarila kremasto strukturo. Če se zdijo jajca še vedno nekoliko mokra, jih pustite nekaj minut, da se strdijo od preostale toplote. Postrezite s toast kruhom in svežimi zelišči za dodaten okus.
To jed lahko jeste toplo ali hladno – odlična je tudi za v službo. Za dodaten okus dodajte sesekljan paradižnik, olive ali papriko pred peko. Če imate radi kaj hrustljavega, postrezite s popečenimi kruhki.
Več iz rubrike kulinarika tukaj.