Na debeli četrtek: Kako pripraviti krofe brez pretiranega truda?

Čeprav mnogi mislijo, da je izdelava krofov zapleten proces, lahko v domačih, sočnih krofih dejansko uživate brez preveč truda in časa.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Krofi so ena tistih sladkih dobrot, ki nas popeljejo v otroštvo, vonj po sveže ocvrtih krofih pa je v tem letnem času čutiti povsod.

Sestavine za 10 krofov

500 g navadne moke
7 g suhega kvasa
eno jajce
250 ml mleka
50 g sladkorja
50 g stopljenega masla
ščepec soli
ena čajna žlička vanilijevega sladkorja
ena žlica ruma ali žganja
500 ml olja za cvrtje
sladkor v prahu za posipanje

Priprava krofov

Ko je testo vzhajano, ga na pomokani površini nekajkrat pregnetemo. Razvaljamo na približno 1 cm debelo in s kozarcem izrežemo kroge. Preostalo testo ponovno pregnetemo, razvaljamo in izrežemo nove krofe.

Na srednjem ognju segrejemo olje. Krofe previdno polagamo na segreto olje in jih pečemo nekaj minut z obeh strani, dokler niso zlato rjavi, jih poberemo iz olja in položimo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje.

Krofe potresemo s sladkorjem v prahu ali kombinacijo sladkorja in vaniljevega sladkorja. Postrežemo jih še tople.

Odvisno od velikosti krofov, ki jih oblikujete, lahko po tem receptu dobite približno 10-12 krofov. Če želite več krofov, podvojite količino sestavin.

Za več nasvetov kakšne krofe lahko še pripravimo klik tukaj.

Najboljši krofi sveta: Recepti in ideje za popoln pustni posladek